Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

19.10.2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για την Οικονομία στην εκπομπή με τους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο:

Γιάννος Παπαντωνίου:
(Πρώην Υπουργός)
«Η γερμανίδα Καγκελάριος λέει ότι στην συνθήκη της Ευρώπης υπάρχει ρήτρα : καμία χώρα δεν βοηθά την άλλη όταν χρεοκοπεί. Αυτό είναι μήνυμα της Γερμανίας προς όλες τις χώρες που είναι υπερχρεωμένες ότι αν συμβεί κάτι, μη περιμένετε να σας βοηθήσουμε»

«Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι το δημοσιονομικό και, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τα χρέη έχουν ξεφύγει, θα ξεπεράσουμε την κόκκινη γραμμή που είναι 125% του ΑΕΠ. Πρέπει να προσέξουμε»

Τα χρήματα για όλα αυτά που έχει εξαγγείλει ο κ. Παπανδρέου, που θα βρεθούν;

«Απαντήσεις για όλα θα δοθούν στον προϋπολογισμό του 2010. Εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση. Τις κοινωνικές παροχές που έχει υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ θα τις έκανα και εγώ γιατί σε μια περίοδο κρίσης οι αδύναμες ομάδες πρέπει να στηριχτούν. Αυτό είναι ένα πρέπει ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό.
Ο προϋπολογισμός του 2010 θα κριθεί από το πόσο αξιόπιστα μέτρα θα ληφθούν και πόσο θα πειστούν οι διεθνείς αγορές και ο Αλμούνια για την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να περιορίσει δραστικά την φοροδιαφυγή και επίσης να καταπολεμήσει δραστικά τη σπατάλη. Πρέπει να ματώσουμε, όπως σωστά λεει και ο κ. Παπανδρέου».

«Για να μας εμπιστευτούν οι ξένοι και να συνεχίσουν να μας δανείζουν για να πραγματοποιούμε εμείς όλα αυτά που θέλουμε, τις κοινωνικές παροχές, τις επενδύσεις, πρέπει να τους πείσουμε ότι σε αυτές τις δύο μεγάλες μαύρες τρύπες, την φοροδιαφυγή και την σπατάλη, θα χτυπήσουμε όχι απλώς αποφασιστικά, αλλά αποτελεσματικά, δηλαδή στο τέλος του 2010 θα έχουμε αποτέλεσμα. Αυτό έχει γίνει στην περίοδο της ΟΝΕ. Όταν μια κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και έχει ικανά στελέχη, θα το πετύχει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου