Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

01.12.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την Οικονομία στην εκπομπή με τους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο:

Γιάννος Παπαντωνίου:
(Πρώην Υπουργός)
«Η Ελλάδα κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες με ευθύνη αποκλειστικά της προηγούμενης κυβέρνησης να θεωρείται σήμερα το μαύρο πρόβατο και ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης.
Είτε μας αρέσει αυτό είτε δεν μας αρέσει αυτό είναι ένα στίγμα για την χώρα.
Η νέα κυβέρνηση τώρα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες, το λαό μας, την κοινωνία από τους κινδύνους».

«Μια κυβέρνηση που κληρονομεί αυτή την βόμβα έχει υποχρέωση να την εκτονώσει το ταχύτερο δυνατό όσο είναι δυνατή, και δυνατή είναι μια κυβέρνηση όταν έχει νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή.
Συμφέρον και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι αμέσως τώρα να πάρει σωστά μέτρα ,μετρημένα με τις κοινωνικές ευαισθησίες που επιβάλλεται. Να τα πάρουμε όμως μόνοι μας, όχι να μας τα επιβάλλουν οι ξένοι όπως αυτοί θέλουν».

Κινδυνεύουν τα κεκτημένα όπως ο 13ος μισθός και η μονιμότητα;

«Ναι, κινδυνεύουν αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα δικά μας, εθνικά μέτρα, γιατί όσο αφήνουμε το πρόβλημα να ξεχειλώνει, τότε το πρόβλημα θα εντείνεται, θα χάσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μας επιβάλλουν οι ξένοι ένα πακέτο μέτρων, που θα είναι πολλαπλάσια χειρότερο».

Για τον Αντώνη Σαμαρά:

«Με τον Σαμαρά γνωριζόμαστε από παιδιά. Ο Σαμαράς είναι απαλλαγμένος από τα βάρη της κυβέρνησης Καραμανλή και αυτό είναι πλεονέκτημα της ΝΔ.
Ο κίνδυνος με τον Σαμαρά είναι ότι είναι φορέας πολύ συντηρητικών αντιλήψεων στην πολιτική και φοβάμαι, άσχετα αν υπάρχει μια πολύ καλή σχέση με τον Γ. Παπανδρέου και πολιτικός πολιτισμός, ότι θα πάμε σε συνθήκες πόλωσης και η χώρα μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν αντέχει συνθήκες πόλωσης»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου