Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη του Γιάννου Παπαντωνίου στον Αθήνα 9.84



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2011

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠαΣοΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για «κούρεμα» ελληνικού χρέους:

«Εάν η χρεοκοπία μιας χώρας, δηλαδή η μείωση του χρέους της, το “κούρεμα”, ήταν μια ευνοϊκή εξέλιξη, όλες οι χώρες που είχαν μεγάλα χρέη, θα επεδίωκαν να χρεοκοπήσουν. Η Ιαπωνία, η Αμερική, η Αγγλία, προφανώς η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και πάρα πολλές άλλες χώρες. Όμως, βλέπουμε ότι καμία δεν θέλει να χρεοκοπήσει, διότι αυτή η ελάφρυνση του χρέους συνοδεύεται από πάρα πολλά αρνητικά στοιχεία. Και αυτά τα αρνητικά στοιχεία υπερβαίνουν τα θετικά... Διότι, ο λόγος που θέλουν να “κουρέψουν” το χρέος οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, κυρίως, είναι διότι με το σημερινό χρέος ουσιαστικά τι κάνουν; Δίνουν χρήματα στους Έλληνες, για να πληρώσουν οι Έλληνες τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες...».

Και πρόσθεσε: «Άρα η μείωση του χρέους, κυρίως, ευνοεί τους ξένους. Για αυτούς γίνεται, επειδή δεν θέλουν να γίνεται αυτό το τρίγωνο... Οπότε λένε, “ας κόψουμε το χρέος των Ελλήνων, για να τους δίνουμε λιγότερα χρήματα και εάν χρειαστούν οι δικές μας τράπεζες, εδώ είμαστε”. Προτιμάει, δηλαδή, η κ. Μέρκελ, εάν χρειαστεί, να επιδοτήσει απευθείας τον κ. Άκερμαν, που είναι ο πρόεδρος της Deutche Bank, παρά να γίνεται...».



Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το Δελτίο Τύπου!
(PDF: 192KB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου