Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Γ. Παπαντωνίου στον ΑΘΗΝΑ 9,84

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μίλησε στις 11/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» στους Άρη Τόλιο και Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την οικονομία:

«Είναι εφικτός ο στόχος, να γυρίσει η Ελλάδα στις αγορές το 2011 προς 2012. Είναι εφικτός ο στόχος, αλλά με προϋποθέσεις, οι οποίες προς το παρόν δεν βλέπω να υλοποιούνται. Η πρώτη προϋπόθεση είναι να μην μπουν νέοι φόροι... Για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους προφανέστατους, θεωρώ απόλυτο λάθος να μπει έστω και 1 νέο ευρώ φόρος, είτε ως έκτακτη εισφορά είτε ως μετάθεση προϊόν του Φ.Π.Α. κ.λπ...
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι το χτύπημα της σπατάλης στο δημόσιο...
Το τρίτο είναι το θέμα της ανάπτυξης, να μην μπουν νέοι φόροι στις επιχειρήσεις... Πρέπει να μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις, για να διευκολύνουμε την πραγματοποίηση επενδύσεων. Θέλει μετά δυναμικότερες ιδιωτικοποιήσεις και απελευθερώσεις της αγοράς. Και επίσης, αυτό που λέμε "fast track" για τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, να επεκταθεί για όλους. Όχι το ίδιο ακριβώς, μια παραλλαγή να ισχύει και για το μικρομεσαίο επιχειρηματία, για να γίνουν επενδύσεις στη χώρα και να αποτρέψουμε τη βαθιά ύφεση...».

* Για ενδεχόμενη εξεταστική επιτροπή για την οικονομία:

«Αφ' ης στιγμής το θέλει η κυβέρνηση, ας το κάνει και ας πάει και στο 1821. Αλλά, θεωρώ ότι τα θέματα της οικονομίας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μια νηφαλιότητα, διότι ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συστρατεύσεις δυνάμεων. Δεν είναι ώρα για ακραίες πολώσεις. Λυπάμαι όταν βλέπω τον πόλεμο αυτό των ανακοινώσεων μεταξύ ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατίας και αυτό το υβρεολόγιο το οποίο αναπτύσσεται. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιο κλίμα, αλλά κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης».













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου